Vrijwilliger Piet: ‘Ik ben geen uitvinder, meer een padvinder’

8 maart 2022

Onze eerste en oudste vrijwilliger Piet (79,8) houdt van praktisch. Hem zie je niet op een zeepkist brullen. Liever steunt hij een tastbaar project als Clean2Anywhere: schepen bouwen van afvalplastic voor een schonere toekomst.

’Plastic is een prachtig mooi product. Maar we moeten erbij stilstaan dat olie en gas niet eindeloos zijn en dat het milieu zwaar lijdt onder onze levensstijl. Daarvoor hebben we de politiek nodig, de wetenschap en mensen zoals Edwin en Liesbeth die gewoon beginnen.

Ik ben geen uitvinder, meer een padvinder. Mij zie je niet op een zeepkist brullen. Ik help liever mee aan een tastbaar project van idealisten zoals Liesbeth en Edwin. Zij hebben het ervoor over om een groot deel van hun leven te investeren in die bewustwording, en hopen later te kunnen zeggen dat het het waard was. Zelf ga ik liever vissen. Maar ik heb daar veel bewondering voor en vind het waardevol om mijn bijdrage te leveren.

Als Edwin belt voor een klusje help ik graag. Er zijn handjes genoeg, maar sommige klusjes kan niet iedereen. Klusjes met de hijskraan of als begeleidende motorboot mee met de handelsmissie naar Amsterdam, dat soort dingen. Ik doe wat er gedaan moet worden. Trots is niet het woord, het geeft voldoening. Ik ben meer trots op Edwin en Liesbeth.’

SHARE THIS STORY