Kom naar het All Hands On Deck Zomerfestival!

18 juli 2022

Clean2Anywhere presenteert haar eerste zomerfestival: kom ook!

Het is zomer. De vierde werkboot de ‘Koeman’ is bijna klaar. Met de bouw van het Speeljacht zijn we een stap dichterbij het fluitschip. We hebben een fantastische club vrijwilligers en andere contacten die ons iedere dag weer verder helpen. Kortom: samen met jullie zetten we steeds meer stappen richting een duurzamere wereld waarin iedereen mee mag doen. En… het is bijna vakantie! Voldoende redenen voor een feestje!
 
Maar wel eentje met een duurzame boodschap. Want het plasticprobleem is nog lang niet opgelost. Dat kunnen we alleen met vele handen. Daarom presenteert Clean2Anywhere op dinsdag 2 augustus: het All Hands On Deck ZomerfestivalEn dat doen we samen met onze vrienden van zeilschip de Vrijbuiter. Zij gooien deze dag de ankers uit in onze baai, met aan boord… het kunstwerk Pluis.
 
Deze drie rondreizende handen, 4 meter hoog en gemaakt van vispluis, maken tijdens hun zomertour een tussenstop op onze werf. Zo vragen kunstenaar Kianoosh Gerami en Stichting View aandacht voor rondzwervende plastic visnetten aan onze kust. Genoeg problemen met plastic, maar wij denken in oplossingen! Daarom bieden we tijdens dit Zomerfestival genoeg inspiratie om zelf nog meer duurzame stappen te zetten. In de vorm van een feestje! Kom je ook?

PROGRAMMA

  • Doe mee met de workshop ‘kunstwerk maken van vispluis’ 
  • Maak een pen met je eigen afvalplastic in onze C2A pennenmachine
  • Breng plastic in kaart langs onze waterlijn met het Plastic Soup Project van de Waterscouts van Scouts4Science
  • Touwtrekwedstrijd met zelf geslagen touw van de C2A afvalplastic touwslagerij
  • Laat je rondleiden op onze scheepswerf en doe duurzame ontdekkingen
  • Ga lekker chillen bij de muziek die de Vrijbuiter verzorgt
  • Eet mini-appeltaartjes van onze vrijwilligers van De Makerij

PRAKTISCH

Wanneer: dinsdag 2 augustus vanaf 12.00 uur (tot ongeveer 18.00 uur)
Waar: C2A werf, Schelphoek 6 in Hoorn
Prijs: gratis, als je iets lekkers te eten en/of drinken meeneemt!

Eten en drinken: We houden een American Party! Dus ‘Bring Your Own’ eten en drinken. Neem wat (zelfgemaakt) lekkers mee en verras anderen met jouw bijdrage. En natuurlijk… breng je eigen bord, beker en bestek mee! Zo voorkomen we dat we een nieuwe afvalberg creëren.

Vervoer: Woon je in de buurt? Kom dan zoveel mogelijk lopend of met de fiets. Parkeren kan bij het parkeerterrein Marina Kaap Hoorn (haven), direct bij binnenkomst door het hek.

VRAGEN? 

Mail naar Sanne van Baar (media & communicatie) op sanne@clean2a.nl

SHARE THIS STORY