Interview met Edwin en Marjolijn (in Divosa)

Persoonlijke aandacht is hier heel gewoon. Daardoor bloeien mensen weer op. Maar blijkbaar is dit niet overal ‘gewoon’. Want we worden er regelmatig over geïnterviewd.

Veel van de vrijwilligers die meewerken aan onze werkboten afvalplastic, komen hier via onze partner Werksaam Westfriesland. Zij re-integreren aldoende weer in het arbeidsproces. En omdat onze gezamenlijke aanpak (‘niet praten maar bouwen’) een succes blijkt, weet de media ons steeds vaker te vinden. Zoals de redactie van Divosa, de belangenvereniging van het sociale domein, die Edwin en Marjolijn Dölle (directeur Werksaam) interviewde:

‘We staan de hele dag samen over een boot gebogen. En terwijl we zo aan het werk zijn, komen de gesprekken op gang. En dat is hoe mensen die een tijdje uit het werkleven zijn geraakt, hier weer toekomstplannen smeden’, vertelt Edwin. ‘Maar zullen we het niet hebben over ‘afstand tot de arbeidsmarkt’? Wij lopen mijlenver op de samenleving vooruit.’ Lees het interview hier.

Beeld: Niels Blekemolen / Kijkditzijnwij

Deel dit