Handen van Pluis op het All Hands On Deck Zomerfestival! (Fotorepo)

3 augustus 2022

Ze trokken een hoop aandacht, de enorme blauwe handen gemaakt van Vispluis. En ze waren het middelpunt van het C2A Zomerfestival.

Dat dit rondreizende kunstwerk gemaakt van vispluis een hele hoop aandacht zouden trekken, wisten we natuurlijk. En daarom nodigden we de makers en Stichting View ook uit op ons All Hands On Deck Zomerfestival. Want we hebben dezelfde boodschap: we hebben alle handen nodig om samen naar een schonere wereld toe te werken!

De handen maakten tijdens hun Hands-on Zomertour langs de Nederlandse kust op zeilschip de Vrijbuiter een stop op het zomerfestival. Zo vragen ze aandacht voor het plasticprobleem van vispluis, materiaal dat loskomt van visnetten en overal langs de kust aanspoelt. En dat lukte, want de handen reden voor aanvang op het festival rond in het centrum van Hoorn, en vingen zo de aandacht van het NoordHollands Dagblad! Lees hier het artikel.

Maar het team van Pluis was lang niet de enige die ons zomerfestival tot een geslaagd duurzaam feestje maakte! Naast tal van vrijwilligers, hun vrienden en familie, relaties en bezoekers, stonden verschillende clubs met hun eigen duurzame experimentje:

  • Scouts4Science met hun Clean up! bordspel en plasticmeting aan de waterlijn
  • Dorien van YoursMadeByDo met zelfgemaakte zeepbakjes van afvalplastic
  • ‘Ons touw team’ van de Makerij met de touwmolen maakten afvalplastic touwen
  • En.. onze pennenmachine om een pen te maken van je zelf geknipte afvalplastic was een doorslaand succes

En…. gelukkig hebben we de foto’s nog!

SHARE THIS STORY