Clean2Antarctica wordt Clean2Anywhere

15 januari 2019

Dezelfde missie, nieuwe naam. Met Clean2Anywhere willen we iedereen (nog steeds) laten ontdekken dat weggooien zonde is! Deze keer met een nieuw experiment: de bouw van een 17e eeuws fluitschip uit afvalplastic.

De expeditie Clean2Antarctica werd in de hele wereld opgepikt. Niet alleen Nederlandse, maar ook tal van internationale media namen onze boodschap ‘Iedereen laten ontdekken: weggooien is zonde!’ mee in hun publicaties. Enkele hoogtepunten: interviews met Edwin en Liesbeth op BBC World News, het NOS Journaal en National Geographic Magazine.

Onze missie raakt iedereen

De expeditie met de Solar Voyager (een in de kern van afvalplastic gebouwde wagen aangedreven door zonne-energie) naar de Zuidpool was een unieke missie. Niet alleen voor de media. Het raakte namelijk iedereen. Grotere en kleinere bedrijven, overheden, en gewone mensen zoals jij en ik, overal ter wereld.

Want iedereen staat voor hetzelfde wereldwijde plasticprobleem. Waar ook ter wereld, anywhere. Ons gewoontegedrag heeft ons dit plasticprobleem gebracht. We weten dat het anders moet, maar hoe?

Oplossingen vinden voor een schonere en circulaire wereld, zit volgens ons in het veranderen van onze eigen mindset over afval. Want wat als afval geen afval is, maar een grondstof? Wat als we niets meer weggooien? Wat ons betreft tijd om experimenten te starten. Het maakt niet uit wie je bent, begin je eigen duurzame experimentje, op je eigen manier.

Nieuwe naam: Clean2Anywhere

Na het succes van Clean2Antarctica wisten we: we gaan onze missie voortzetten. Daarom beginnen we met een nieuw experiment. We gaan een fluitschip bouwen uit afvalplastic, een enorm 17e eeuws handelsschip. Wie zegt: ‘Dat is onmogelijk!’, verwijzen we graag naar Clean2Antartica.

Maar waar dit nieuwe experiment ons gaat brengen? We hebben geen idee. We doen een experiment en daarvan weet je beslist niet wat de uitkomst is. Anders is het geen experiment.

Het kan Anywhere zijn.

Daarom heten we vanaf nu Clean2Anywhere. Het maakt niet uit waar we naartoe gaan, als we de Schone Route maar volgen.

SHARE THIS STORY